blogname

112
zaanstadnieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Wilde achtervolging door Zaanstad, Oostzaan en Amsterdam


Zaanstreek - Afgelopen nacht zagen agenten een bestuurder rijden door het centrum van Zaandam. De bestuurder reed slingerend over de weg en ging met piepende en rokende banden door de bochten. De bestuurder reed meerdere malen over het trottoir en tegen de richting in op de Kepplerstraat.

Om gevaar voor overige weggebruikers te voorkomen en het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen, hebben zij hem een stopteken geven. Na het geven van dit stopteken ontstond er een 25 minuten lang durende achtervolging met zeer hoge snelheden door Zaanstad, Oostzaan en Amsterdam.

Tientallen politievoertuigen en zelfs de helikopter hebben geassisteerd om deze bestuurder tot stoppen te dwingen. Uiteindelijk is de bestuurder door drie voertuigen "ingeboxt". Drie voertuigen hebben de personenauto op de A10 ingesloten. Drie Zaandammers zijn aangehouden. Het rijbewijs van de bestuurder bleek in 2015 al ongeldig verklaard te zijn.

De 28-jarige wegpiraat had nog een gevangenisstraf openstaan van 119 dagen. Er zijn meerdere processen-verbaal tegen hem opgemaakt ter zake artikel 5, 7, 8 en 9 van de Wegenverkeerswet.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws