Drie aanhoudingen na poging inbraak en overval

Wormer – Dinsdagochtend rond 4.15 uur zijn drie mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een overval en een poging tot woninginbraak.

Het drietal, 20, 22 en 23 jaar uit Almere, op heterdaad betrapt tijdens een poging tot inbraak aan de Mooriaanstraat en ging er vandoor in de auto. Kort voor de woninginbraak was een 91-jarige vrouw door drie mannen bedreigd in haar woning aan de Zaandammerstraat waarbij diverse spullen buit zijn gemaakt. Tijdens hun vlucht hebben de verdachten meerdere spullen uit de auto gegooid, deze zijn mogelijk afkomstig van de woningoverval. Mensen die spullen vinden in de omgeving tussen de Mooriaanstraat en de Noordweg, worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.
De politie heeft de omgeving afgezet en de auto achtervolgd. Deze kwam tot stilstand in een sloot aan de Noordweg ter hoogte van de Prins Clausbrug. Twee verdachten werden ter plekke aangehouden, de derde ging er hardlopend vandoor maar werd met behulp van een politiehond aangehouden aan de Veerdijk. De betrokkenheid van het aangehouden drietal bij de woningoverval wordt onderzocht.