Aanhoudingen na straatroof

2018-02-05 19:45:49

Zaandijk – Op zondagavond werd een 18-jarige jongen uit Zaandam beroofd van zijn geld en zijn bril bij het station aan de Wezelstraat in Zaandijk. De politie hield twee personen aan. Het gaat om jongens van 17 en 18 jaar uit Wormerveer. De derde verdachte, vermoedelijk een 16-jarige jongen uit Wormerveer, kon nog niet worden aangehouden.

Het slachtoffer was juist aangekomen met de trein. De drie verdachten zaten eveneens in dezelfde trein. Toen het slachtoffer was uitgestapt en de trap naar beneden nam, werd hij overvallen door de drie jongens die het op zijn (dure) jas gemunt hadden. Er ontstond een vechtpartij waarbij de daders niet de jas, maar wel een bril en een portemonnee buit wisten te maken.

De gewaarschuwde politie kon twee verdachten op het perron van het treinstation aanhouden.

Lokaal nieuws

Politie zoekt getuigen autobrand Zaandam

Zaandam - De politie is op zoek naar getuigen van een autobrand op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000. Omstreeks 02.50 uur kreeg de politie melding van een autobrand. Ter plaatse bleken de restanten van een auto volledig in brand te staan. Uit de sporen in de sneeuw kon worden opgemaakt dat de totaal gestripte auto daar speciaal naar toe gereden/gebracht is. De auto was ook niet meer voorzien van kentekenplaten. De politie gaat uit van brandstichting. Een (forensisch) onderzoek wordt ingesteld naar de herkomst van de auto.

Lees verder...
Twee gewonden bij brugongeval

Zaandam - Woensdagavond raakten een man en een vrouw uit Zaandam gewond bij een ongeval op de Prins Bernhardbrug. De twee voetgangers kwamen op de reling terecht toen de brug openging. De 78-jarige vrouw viel op het fietspad. Haar 77-jarige man belandde in het water. Hij werd er door omstanders uitgehaald en moest worden gereanimeerd. Het slachtoffer werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vrouw was aanspreekbaar maar raakte ook behoorlijk gewond. Ook zij werd naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Lees verder...
Straatroof Zaandam

Zaandam - Op maandagmiddag werd een 25-jarige vrouw uit Zaandam beroofd op de Vinkenstraat in Zaandam. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u de beroving gezien, of heeft u informatie over dit misdrijf? Neem dan contact op met de politie op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Omstreeks 16.25 uur fietste het slachtoffer via de Rustenburg in de richting Vinkenstraat. Op de hoek van de Rustenburg en de Zeemansstraat zag zij twee jongens met een scooter staan. Op de Vinkenstraat kwam de scooter naast haar rijden. Terwijl de ene verdachte haar tas uit haar fietsmand griste, kreeg zij een harde trap tegen haar fiets van de andere. Het slachtoffer kwam ten val. Omdat de tas open had gestaan, viel een deel van de inhoud op straat. Hierbij zaten ook haar portemonnee en haar GSM bij. De politie stelt een onderzoek in.

Lees verder...
96% automobilisten nuchter achter het stuur

Zaanstad Noord - Bij drie alcoholcontroles op 24 november in Zaanstad Noord (Wormer, Wormerveer en Krommenie) zijn tussen 19.00 en 02.00 uur ruim 1200 personen gecontroleerd, 96% hield zich netjes aan de regels die gelden bij alcoholgebruik in het verkeer en werden beloond een BOB-sleutelhanger. Acht personen hadden te diep in het glaasje gekeken. Bij de alcoholcontrole zijn er op drie verschillende plaatsen gecontroleerd, namelijk op de Padlaan in Krommenie, de Wandelweg in Wormerveer en de Noordweg in Wormer. Er zijn ruim 1200 personen gecontroleerd. Acht personen hadden een te hoog promillage, het hoogste deze avond was 520 ug/l (wettelijk toegestane hoeveelheid is 220 ug/l). Van een verdachte is een bloedproef afgenomen, omdat hij bij een indicatieve drugstest positief testte op het gebruik van verdovende middelen. Daarnaast zijn er nog vier bekeuringen geschreven voor onder andere het gebruik van een mobiele telefoon, ontbreken van fietsverlichting en een verlopen rijbewijs.

Lees verder...
26-jarige man slachtoffer beroving

Zaandam - Op zondagmiddag rond 15.45 uur is een 26-jarige man het slachtoffer geworden van een beroving in het Burgemeester In't Veldpark. De politie is op zoek naar getuigen. Rond 15.45 werd het slachtoffer door twee mannen belaagd en moest hij zijn camera afgeven. Het tweetal ging er daarna vandoor op een brommer in de richting van het Hoornseveld. De politie is op zoek naar deze twee mannen en doet onderzoek naar deze beroving. Heeft u iets gezien of informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Meisje geschept door automobilist

Een meisje is maandagmiddag gewond geraakt nadat een automobilist haar over het hoofd zag. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer. De politie heeft bij de bestuurder een blaastest afgenomen. Het meisje is na behandeling ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van de getuigen een verklaring afgenomen.

Lees verder...
Politie zoekt getuigen overval tankstation

Groningen - We zoeken getuigen van een overval gisteravond op een tankstation aan de Zonnelaan in Groningen. Iets voor 21.00 uur renden twee gemaskerde mannen het tankstation binnen. Ze bedreigden de medewerkster met een mes en eisten geld. De medewerkers gaf geld, waarom het tweetal het tankstation uitrende. Het is onbekend welke richting ze op renden. Het zijn twee vermoedelijk getinte jonge mannen, tussen de 1.60 en 1.75m lang en droegen donkere kleding. Heb je informatie over dit tweetal of over de overval? Bel 0900-8844.

Lees verder...
Automobilist rijdt door na aanrijding; getuigen gezocht

Diepenveen - Maandagochtend 17 december omstreeks 10:30 uur heeft er op de Averlose Houtweg een aanrijding plaats gevonden tussen een fietser en een auto. De automobilist is doorgereden. De automobilist is volgens de fietser op haar zijde van de weghelft gekomen. Hierdoor is de fietser geraakt door de auto en uiteindelijk hard gevallen. Hierbij heeft de vrouw letsel aan haar heup opgelopen. De auto betrof een Seat Ibiza, kleur zwart. In het kenteken zit een 8 en een Z. De bestuurder betreft een vrouw +- 50 jaar met donker haar en donkere bovenkleding. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden, maar heeft nog wel omgekeken volgens de fietser. Er is een melding gedaan en wij zijn bezig met het onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen die dit incident hebben zien gebeuren. Zij komen graag met je in contact. Informatie kan gedeeld worden via 0900-8844

Lees verder...
Leerling klapt met lesmotor op paal aan de Maassluiseweg in Maasland

Op maandagavond 17 december moesten de politie en ambulancezorg uitrukken naar de Maassluiseweg met de Koningin Julianaweg in Maasland. Hier was een leerling met zijn lesmotor op een verkeerspaal gebotst. De man op de lesmotor kwam samen met zijn instructeur aanrijden op de Maassluiseweg vanuit Maassluis. Bij de kruising schrok hij van een auto en had hij de koppeling niet meer onder controle. Hierdoor schoot hij naar voor toe en klapte boven op een paal met verkeersborden erop. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer nagekeken, maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De leerling had een introductieles gehad en dit was zijn eerste rijles in het verkeer. De motor had schade op diverse plekken en ook de paal was afgebroken. Het kenteken was zoek in de bosschage. De instructeur heeft in dertig jaar nog nooit zoiets meegemaakt.

Lees verder...
Medewerkers Scapino onwel door vreemde lucht

Nijmegen - De hulpdiensten zijn maandagavond om 20:05 gealarmeerd voor geuroverlast in winkelcentrum Dukenburg. De overlast bevond zich in de Scapino. Er zou een vreemde lucht hebben gehangen en volgens de beveiliging van het winkelcentrum zijn er meerdere mensen door onwel geworden. Ten tijde van het incident was er geen winkelend publiek en waren er nog zes medewerkers in de winkel. Meerdere personen zijn gecontroleerd door ambulancepersoon, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft verschillende metingen verricht en niets meer aangetroffen. Wat de oorzaak van de vreemde lucht was, is niet bekend.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws