Twee agenten mishandeld

07/01

Foto: politie

Zaanstad – Zondag 6 januari zijn twee agenten mishandeld terwijl zij hun werk uitvoerde.

Zondagavond kreeg de politie de melding dat er een vermist meisje was aangetroffen in een woning in Wormerveer. Een officier van Justitie had de aanhouding, opsporing en terugbrenging van het minderjarige meisje bevolen.

Toen agenten ter plaatse kwamen, gingen zij in gesprek met het meisje. Zij wilde niet meewerken en stond halverwege de trap. Na een aantal keer op haar ingepraat te hebben, gaf ze aan nog steeds niet mee te willen werken. Toen agenten haar onderarm vastpakten, gaf zij de betrokken agent een trap en begon ze de agent te slaan. Het meisje is hierop aangehouden voor mishandeling van een politieman in functie.

Een uur later gaven andere agenten een bestuurder van een bromfiets een stopteken op de A.G. Verbeekstraat in Zaandam. De bestuurder kon geen rijbewijs tonen en werd bijdehand. Toen hij wilde gaan steppen met de bromfiets met de sleutel in het contact (wat niet mag zonder rijbewijs) werd hij wederom gewaarschuwd. Hierop gaf hij uit het niets een slag in het gezicht van de agent. De 16-jarige Zaandammer is direct aangehouden en overgebracht naar bureau Zaandijk.

Beide agenten hebben aangifte gedaan tegen de verdachten. Geweld tegen de politie wordt nooit getolereerd. Zij doen altijd aangifte en er zal altijd proces-verbaal worden ingestuurd naar het Openbaar Ministerie.