16-jarige ijskoud en onderkoeld na zwempartij

Zaandam – Afgelopen weekend kwam bij de politie een melding binnen dat iemand in zijn boxershort zou lopen in de Westzijde. De melder had het vermoede dat de persoon in de Zaan had gezwommen gezien hij drijfnat was.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse gezien de melder het zicht was verloren op de persoon en de locatie onbekend was. Na enkele minuten troffen de agenten een 16-jarige jongen aan die zijn natte kleding aan het aantrekken was. Er is direct een ambulance opgeroepen gezien de jongen onderkoelingsverschijnselen vertoonde.

De jongen is met een lichaamstemperatuur van 34,2 graden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie laat weten dat hij maandag nog steeds in het ziekenhuis verbleef.

Waarom de jongen in de Zaan heeft gezwommen is niet bekend. Evenals de toestand van de jongen op dit moment.