Politie doet onderzoek naar gedumpte kater

27/11

Foto: politie

Zaandam – De Zaanse dierenpolitie is op zoek naar getuigen. Tussen 24 november 17:00 uur en 25 november 08:00 uur is een kater achtergelaten in een reismandje voor een dierenspeciaalzaak, gevestigd aan de Kleine Tocht in Zaandam. Bij aantreffen was de kater koud en nat en heeft vermoedelijk lange tijd in de regen en kou gestaan. Ook zat de reismand vol ontlasting.

De kater bleek verwaarloosd te zijn, zat onder de vlooien, had een kale achterhand door deze vlooien en bleek een schildklierafwijking te hebben. De kat betreft een gastreerde kater, Europese korthaar, rood/wit van kleur, is tussen de 7 en 10 jaar en is niet gechipt.

De Zaanse dierenrecherche doet onderzoek maar alle informatie is welkom. Kent u de eigenaar of bent u zelf de eigenaar geweest? Meld u via 0900-8844.

2019228547