Aanhoudingen na achtervolging te voet en over de weg

18/05

Stockfoto

De politie heeft zondag meerdere verdachte aangehouden na een achtervolging door Zaanstreek-Noord.

De personen zaten met vier personen in de auto en waren opgevallen doordat ze zich verdacht op hadden gehouden bij het Kaaihof in Assendelft. Hierdoor gaven agenten de auto een stopteken om de inzittenden te kunnen controleren. De bestuurder zette zijn auto stil en direct ging er een passagier te voet er vandoor. Een agent ging er achteraan en de vluchtende kon al snel worden aangehouden. De automobilist ging er na de vluchtpoging van de passagier er ook vandoor met piepende banden.

De achtervolging werd ingezet en ging door Assendelft en Krommenie. Uiteindelijk kon de achtervolging beëindigd worden in de Rosariumlaan in Krommenie. De twee personen die nog in het voertuig zaten werden ook aangehouden. Alle drie de verdachte zijn aangehouden ter zake overtreding van de noodverordening. Ze waren met meer dan twee personen zonder de 1,5 meter afstand te hanteren. Verder bleek de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Naast de bekeuring voor rijden zonder rijbewijs heeft de bestuurder ook meer dan duizend euro aan verkeersboetes ontvangen.

De auto, die zo goed als total loss is, is terug naar de rechtmatige eigenaar meldt de politie.