Verdachte wil agenten van arrestatieteam aanvallen bij inval wietkwekerij

05/07

Foto: politie Zaanstreek

Zaandam – De politie heeft een instap gedaan in een woning aan de Zuiddijk. De instap vond plaats na aanleiding van een onderzoek in samenwerking met de Poolse autoriteitem

Uit het onderzoek bleek dat er meer dan een vermoedelijke hennepkwekerij op de locatie zou zitten. Vanwege de omstandigheden en meerdere feiten is de instap en aanhouding uitgevoerd door het arrestatieteam. Toen het team binnen viel stond een verdachte klaar om aan te vallen met een slagwapen. De verdachte is door middel van een taser tijdelijk uitgeschakeld waarna hij aangehouden kon worden. In totaal zijn er twee personen aangehouden.

Wat er naast de hennepkwekerij is aangetroffen is vooralsnog niet bekend gemaakt.