Wapens aangetroffen in auto Zaandam

Zaandam – Bij de controle van een geparkeerd voertuig aan de achterzijde van winkelcentrum de Drielse Wetering zijn maandagochtend rond 02:00 uur twee mannen uit Polen aangehouden wegens verboden wapenbezit. De wapens zijn in beslag genomen door de politie.

Toen agenten de mannen ’s nachts aantroffen bij het winkelcentrum zijn deze aangesproken. Hierbij is het bestuurdersportier geopend, waarna naast de bestuurdersstoel een op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd aangetroffen. Beide mannen, in de leeftijd van 33 en 24 jaar, zijn hierop aangehouden. Het wapen bleek een veerdrukwapen te zijn. Bij het doorzoeken van de auto vonden agenten nog twee stroomstootwapens. Alle drie de wapens zijn in beslag genomen door de politie, de verdachten zitten nog vast.